Chifteluţe de găină cu sos acrişor

de ionix in Mancaruri cu carne, 1 Sep 2010 | 5722 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftele:
  • 1 piept mare de gaina
  • 1 cartof
  • 4-5 catei usturoi
  • o ceapa galbena mare
  • ½ legatura marar
  • un ou
  • 1 lingurita cu pesmet
  • ½ legatura patrunjel
  • sare, piper
  •   Pentru sos
  • o ceapa mica
  • 3 catei de usturoi
  • marar si patrunjel (cate o jumatate e legatura)
  • 2 linguri cu ulei de masline
  • o lingura cu apa
  • ¼ pahar cu vin sec
  • 3-4 linguri cu sos worcestershire
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifteluţe de găină cu sos acrişor:

Pieptul de gaina il tocam si-l amestecam cu oul si pesmetul. Cartoful si ceapa le dam pe razatoare, pe ochiurile mici, iar apoi le punem peste carne si amestecam. Tocam marunt mararul si patrunjelul, pisam usturoiul si le amestecam in compozitia cu carne. Punem sare si piper dupa gust iar apoi le prajim in ulei foarte bine incins.

Intre timp preparam sosul:

Uleiul se pune la incins impreuna cu apa. In uleiul incins punem la calit ceapa toccata foarte marunt. Cand ceapa incepe sa se inmoaie adauga sosul Worcestershire. Lasam 2-3 minute, la foc mic, si adaugam vinul. Mai lasam inca veo 7-8 minute si punem verdeata toccata marunt si usturoiul taiat feliute. Dregem cu sare si piper si punem sosul peste chiftele in momentul servirii.

Eu am servit cu orez simplu si ardei iute. A mers de minune cu sosul.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifteluţe de găină cu sos acrişor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Teo 1

01.09.2010, 22:46

sunt sigura ca au iesit bune , chiar daca gaina a fost ''doamna de oras ''!

Bunica 1

02.09.2010, 20:08

super

ionix 1

02.09.2010, 20:31

@Teo... au fost foarte bune... cu o doamna gaina de la tara cred ca o dadeam in bara, daca era prea batrana
@Bunica... mersic

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tocana de cartofi cu carnati